Thursday, January 28, 2010

Giliran Ibu Pula...

                                                          TUMI di Seri Kembangan, Serdang semalam.

SERDANG - Hajat seorang ibu tua, Tumi Wongsorujo mahu melawat anaknya bagi melepaskan rasa rindu setelah berpisah selama tiga tahun bukan sahaja tidak tercapai, malah hatinya hancur apabila dihalau anaknya itu.
Tumi, 52, yang datang dari Kuching, Sarawak dikatakan sanggup meminjam wang daripada sanak saudara untuk membeli tiket kapal terbang ke Kuala Lumpur pada Selasa lalu dan mencari anaknya itu walaupun tanpa alamat lengkap.
Usaha nekad Tumi mencari anaknya itu yang dikatakan tinggal di Serdang akhirnya membuahkan hasil apabila dapat menemui rumah anaknya malam kelmarin selepas dibantu oleh orang awam dan polis.
Namun apabila sampai di rumah anaknya, dia bagai terkedu apabila anak sendiri tidak mengaku dirinya ibu dan lebih pedih Tumi diherdik dan dihalau oleh anak perempuannya yang tinggal bersama suami barunya.
Kita baru saja dikejutkan dengan berita ayah ditinggalkan anak ditepi jalan. Anak menyembelih bapa bersama tiga lagi saudaranya.
Kini timbul pula cerita baru....... kasih ibu membawa ke syurga.
malang apa yang sedang melanda masyarakat kini???? apa yang membuatkan masyrakat kita lupa diri??ketahuilah asal kita....

Oleh ATIKAH DALI
atikah.mohddali@kosmo.com.my

No comments:

Mazlie's Design 2011 © Hak Cipta Terpelihara
Direka Khas Oleh Mazlie Muhammad